LIPSKO VÝLET NA VÍKEND

Lipsko výlet na víkend

Každý jezdí do Berlína, ale co zkusit třeba menší výlet do Lipska? Za nás má Lipsko super vibe a z Prahy jste tam autem za 2,5 hodinky. Nádhera a málokdo asi ví, že je to docela velké kulturní centrum

Najdete tam krásná muzea, jedinečný industriální komplex s galeriemi, hned několik parádních kaváren, božskou pekárnu a hlavně si tam můžete užít spoustu zeleně. Respektive takhle vnímáme toto město my. Když vám to tu takhle píšu, úplně mám chuť se tam zas vydat… už počtvrté.

Nebudu chodit kolem horké kaše, pokud se do Lipska vydáte, zkuste navštívit:(prosím raději kontrolujte otvíračky)

Jídlo a pití

Pekárna Becktein

Velký zážitek, tam musíte. Nejlepší chleba, foccaccia a vlastně cokoliv dalšího. Pekárna je přímo v parku, kde si vše můžete v klidu sníst na trávě. Ideální místo, pokud jedete i s prckama.
backstein.pm/

image

Kavárna Dankbar Kaffee

Bývalé řeznictví, dnes krásné bistro. Dobré kafe i prima snídaně.
www.instagram.com/dankbarleipzig/

image

Grato espresso bar

Dobrý kafe, prima sladké.
www.instagram.com/gratoleipzig

Espresso Zack Zack

Nebyli jsme ale od několika lidí jsme slyšeli, že mají skvělý kafe.
www.espressozackzack.de/

7 shots coffee

Malý milý espresso bar.

OUAI – Simply Vegan

Veganské bistro. Nestihli jsme, ale měli jsme ho na seznamu. Je hned vedle Grato espresso baru.

Paps

Super místo na pohodový street food – oběd nebo večeři. Nevýhoda je jen, že je dost mimo centrum. Ale za nás super wonton knedlíčky i bahm mi s bůčkem.

Pekar

Cool Pizza místo, rozhodně zajděte.
wir-sind-pekar.de/

Kuultivo

Kdo chce zážitek, udělejte si rezervaci do Kuultivo V roce 2023 získali michelinskou hvězdu.
www.kuultivo.com/

Kam mrknout

Baumwollspinnerei

Za nás byl 100 % nějvětší zážitek Industriální komplex Lipská Baumwollspinnerei. Velké kulturní centrum v areálu bývalé přádelny bavlny. Je tam hned několik galerií včetně velkých malířských potřeb. Je tam i restaurace s hezkou zahrádkou.
www.spinnerei.de/

Muzeum výtvarných umění

V samotném centru Lipska je dechberoucí budova, v které najdete jednu z nejstarších sbírek umění v celém Německu. Najdete tam ale současné německé umělce. Mrkněte minimálně dovnitř budovy, je to vážně zážitek.

Grassi muzeum

Toto muzeum je prý jedno z největších muzejních komplexů v Německu. Skládá se ze tří institucí: Etnografického muzea, Muzea užitého umění a Muzea hudebních nástrojů Lipské univerzity. Došli jsme tam ale neberou karty! Bacha :( A v blízkém okolí nebyl bankomat, tak jsme o muzeum přišli.

Památník Bitvy národů

At už vás baví historie nebo ne, neměl by vám uniknout monumentální Památník Bitvy národů. Stojí na místě, kde se v roce 1813 odehrála rozhodující bitva napoleonských vá­lek.

Části Lipska / kde bydlet

image

Vždycky jsme bydleli v centru. Skvělý bydlení jsme měli teď v hotelu Amano, kde mají krásný apartmány. Ale co si budem…, taková ta pravá atmosféra Lipska je jinde.

image

Např. čtvrť Plagwitzk je skvělá. Tam jsmte strávili nevíc pohodové odpoledne. Čtvrť je plná krásných domů, prima krámků, určitě doporučujeme procházku podél kanálu (Karl-Heine-Kanal, Lipsko). Pokud budete mít prostor, zkuste projížďku po kanále na lodi. Organizují se normálně túry.

Dále jsme dostali super tip na procházku okolo nádraží Plagwitz, tam vzniká nový park a je tam i komunitní zahrada unikátní Hildegarten s velkým dětským hřištěm. Bylo to naprosto něco Wow. Najdete tam i stánek s jídlem a pitím (berou kartu).

Dále okolí Karl-Liebknecht-Straße u kavárny Kalas je taky prima. Prochodili jsme tuto čtvrť moc pěkně.

image

Všechna místa najdete přímo na naší mapě Kdyby vás cokoliv napadlo, pište!

image

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'