KDE JSME SI V BARCELONĚ POCHUTNALI

ČTENÍ NA 3 MIN.
Kde jsme si v Barceloně pochutnali

Kdo má slabost pro jídlo, bude mít slabost i pro Barcelonu. Ve Španělské kuchyni jsou cítit vlivy jeruzalémské, arabské ale i francouzké kuchyně. Je to barevné a krásně kořeněné umění.

V každé čtvrti se nachází trh a velké množství bister či restaurací. Někde jsme se dočetli, že v Barceloně se nachází až 39 trhů s jídlem. Mile nás překvapil fakt, že ceny byly nižší než v ostatních západních metropolích.

Nezapomeňte jít na tapas – malé jednohubky, které můžete jíst rukama. U nás byly velkým favoritem smažené koule s masem, smažené koule z brambor ( patatas bravas), hranolky s lanýži. Měli jsme je vždy jako hlavní chod.

image

Pozn. S názvem tapa neboli „víko“ přišli andaluzijští majitelé barů, kteří pokládali často přes sklenku svého pití plátek chleba, aby jej ochránili před hmyzem. S postupem času z toho vznikla tradice a možná i podnikatelský záměr, který měl povzbudit chuť k pití.

Kde jsme si pochutnali

Flax and Kale

Tohle bistro/restaurace byla láska na první pohled i polknutí. Hrozně ráda bych tento typ zařízení měla v Praze. Jedná se o restauraci, jejíž menu je z 80% veganské a zbylých 20% zahrnuje ryby.

  • na cestu si kupte dokonalé smoothie Berlin
  • nezapomeňte si vyjet výtahem na záchody, jsou super krásné
image image image image Flax and Kale

web: http://teresacarles.com/fk/

Bistro Caravella

Bistro Carvella bylo jedno velké překvapení. Přestože vypadá jako každé druhé moderní bistro a ceny jsou vyšší, každý chod byl velikánská lahůdka. Troufáme se říct, že jsme zde měli vůbec nejvíc senzační snídani.. promiň Esko, Místo,.. :)

image image image Bistro Caravella

web: http://www.caravelle.es

El Nacionales

To, že jsme tohle místo našli náhodou, bylo vlastně hrozně krásné. Později jsme si uvěmoli, že nám jej kamarádka doporučovala. Vstupem do El Nacionales jsme se dostali úplně do jiného města. Přišla jsem si jak Alenka v říši divů. Všude samý lesk a třpyt. Vítejte v Café Savoy ve velkém stylu (i ceny se tomu podobají).

image image El Nacionales

web: http://www.elnacionalbcn.com/en/

Barraca

U pláže doporučujeme určitě restarauraci Barracu. Má dva plusy – výhled na pláž a super paellu.

  • paella se musí objednat min pro 2 osoby
  • dezerty průměrné
image image Barraca

web: http://www.tribuwoki.com/…barceloneta/

Taranna Cafe

Krásná malá kavárna, kde mají boží kávu a všechny vajíčka jsou ochuceny lanýžovým olejem (dokonalost).

image image image Taranna Cafe

web: http://tarannacafe.com

ulice Carrer d'Astúries, Grácia

Tahle ulice je plná biobchůdků a uvnitř najedete skvělé krabičkové bistro. Tenhle koncept je přesně ta věc, která nám v Praze chybí. Obchod se super potravinama a bistro uvnitř. Čekaly tu na nás krabičky přesně ve stylu Wokin (Praha, u metra Národní).

image

Další inspirace

Foodie in Barcelona

Kam v Barceloně na památky

Pár tipů, kam v Barceloně zamířit za památkami jsme sepsali v článku Tipy na týden v Barceloně.

image

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'