NAŠE SVATBA VE ČTVRTEK VEČER (5.10.2017)

ČTENÍ NA 15 MIN.
Naše svatba ve čtvrtek večer (5.10.2017)

Když mi bylo 15, chtěla jsem mít velkou pohádkovou svatbu. Klapka, konec, změna. O 15 let později je vše jinak. S Petrem jsme si řekli, že svatbu bude o nás dvou a pro nás dva. Zní to asi sobecky, ale ten den je přeci právě o těch dvou lidech, co si řeknou “ano”. Abych byla upřímná, já si hrála s myšlenkou, vzít se v Anglii. Nicméně Petr si kvůli své rodině stál za tím, že svatba bude v Čechách. A já jsem teď neskutečně vděčná, že si na tom trval, protože ten den byl pro nás jedna velká a díky počasí i docela dramatická pohádka :)

P:“Mě ať už malému nebo dospělému připadala svatba jako zbytečnost. Teď už bych si Gabču vzal znovu :-). Mít svatbu ve dvou někde v Anglii mě také lákalo a dlouho jsme nad tím opravdu uvažovali.”

Nevím, jak na vás z blogu působím, ale hned na úvod musím říct, že rozhodně nejsem kliďas, jsou i tací, kteří se mé maličkosti bojí. O náš “čtvrtek” se všechno změnilo a nedokázalo mě nic rozhodit. Absolutně nic. A to vám povídám, byly tam věci, které si koledovaly o pořádný výbuch. To, že jsme chvíli po obřadu zmokli a já vypadala jako bláznivá Viktorka, to už byla ta nejmenší maličkost :)

“Škoda, že ta nerozhoditelnost Gabče nezůstala :-).”

image

S Petrem jsme se zasnoubili na jaře v Barceloně. Brzy na to jsme všem oznámili, že se 5.10. bereme. Na to navazovaly vždy otázky. Kde to bude a proč je to čtvrtek?

Moje organizační schopnosti jsou jedním slovem – žádný. Ráda organizuju lidi, to jo (zejména Petra), v ostatním případě je to docela chaos. A vlastně já mám ten “nepořádek” ráda, a z toho důvodu vznikl i ten “čtvrtek”. Je to skvělý, máte potom prodloužený víkend na vstřebávání. Zároveň to dříve nešlo, potřebovali jsme pomoc nejšikovnějších holek z YES&YES. Zatímco ony nám plánovaly krásnou svatbu, my jsme se mohli věnovat betonu, překladům a hašení požárů v našem rekonstruovaném novém bytě.

OBŘAD

„Obřad ve všední den a k večeru – nejlepší volba.“

Řeknu vám, mít obřad na 4 – 5 hodinu, je dobrá věc. Nemusíte se za ničím ráno hodit. Všechno jde v klídku. Já se vyspala úplně dorůžova a dopo jsem vyrazila pro bezlepkovej dort do BB cofee. Ten mi cestou prdnul (malej průšvih). Silnice samej výmol a zatáčka.. sebe neviním. Prasklinky zapatlala kamarádka krémem a bylo hotovo.

Mezitímco holky dopoledne připravovaly místo pro hostinu, já s kamarádkou balila dárky pro hosty. Chtěla jsem dárek, který budou mít lidé delší dobu a zároveň si to můžou spojit s naší svatbou. Napadla mě nějaká rostlinka, a tak jsem poprosila kluky z Květinového lahůdkářství o pomoc. Nakonec byl výsledkem malý eukalyptus pro každého… teď téměř po 3 měsících víme, že velké části hostů chcípnul, ale je jim to tak líto, že ho mají za oknem i úplně suchej :)).

image

Samotný obřad se odehrál v malé kapličce, ke které se šlo pěšky (kromě mě) a bahnem. Byl šílený vítr a cca 11°C. Jednoduše takové to počasí, kdy ostatní říkají “chudáci, to se jim to počasí moc nepovedlo”. Jenže, ono to bylo fakt fuk. V ten den necítíte žádnou zimu, i když máte úplně holá záda. Bohužel hosté včetně Petra na mě čekali v kapličce trochu déle, protože nastal průšvih č.XX, a to že jsem vyšla s taťkou z Hoffmeistera ven a můj kamarád v roli řidiče nikde. Nějak jsme si s Petrem nerozuměli :). Honem jsme letěli hledat klíčky od auta a táta, kterej měl v sobě už řadu paňáků, si sedl za volant.

Vstupovala jsem do kapličky a cítila krásnou vůni obří kytice, za kterou jsem se mohla tak trochu schovat, když na mě všichni koukali. Během nástupu nám hrála na housle naše kamáradka Barča song Flightless bird. Hrála jak anděl a moc jí za to děkuju, byl to ten nejkrásnější dárek!

image

Od kluků z Květinového lahůdkářství jsme dostali jako dárek jejich vonné tyčinky ze šalvěje, které provoněly kapličku a vymítily zlé duchy.

Původní plán byl jít po obřadu pomalu procházkou zpět na hostinu. Jenže počasí bylo krapet dramatické, což se prý pro potřeby videa perfektně hodilo. Zatímco všichni spěchali za teplem, my využili větru, co láme větve pro zachycení pár momentů na památku.

Pro focení a video jsme nemohli zvolit lépe. Eliška Kubíková a Janča Bušková byly naprosto úžasné, milé a vytváří krásné věci.

P:“Když jsme se dívali na Jančina videa, skoro ve všech je zachycen vzkaz jeden druhému. Říkám Gabče: “To my dělat nebudeme, že ne?”. “Určitě ne.” Střih, fotíme se a Janča se ptá, vzkážete jeden druhému něco? Gábi bez váhání, že ano. Na řadu jdu první. Totálně zaskočený. Budu rádoby vtipný a řeknu, že Gabče vzkazuju, aby dávala klíče do misky nebo budu sladký a řeknu ji, že ji mám rád? Nakonec jsme zvolil něco mezi a nebylo to dobrý :) Čekali jsme na hotové video cca měsíc a já mezitím vymyslel perfektní vzkaz. Takže moje poselství příštím novomanželům: Připravte se na to.

TRADICE A SOUTĚŽE

Po příchodu na hostinu jsme místo rozbíjení talířů trhali chleba, který nám Petrova mamča upekla. Říká se, kdo utrhne více, bude mít v manželství hlavní slovo. Výsledek? Oba jsme měli stejný kus.

image

Jsme s Petrem docela hraví, a tak jsme aspoň jednu soutěž chtěli zorganizovat. Petr vymyslel super verzi hry “známe se”. Hlavními hráči jsme nebyli pouze my s Petrem, ale hráli i naši tátové. Vytvořili jsme vlastně dva týmy. Pro získání bodu se musela dvojice shodnout na odpovědi, jestli já nebo Petr :)

image

MÍSTO A ORGANIZACE

S Petrem jsme se shodli, že chceme neformální svatbu. O pomoc jsme poprosili holky z Yes&Yes. Využili jsme jejich služby na maximum. Každá schůzka s nima byla radost. Holky tvoří zázraky.

Najít místo, které nestojí mraky peněz, je relativně blízko Kladna, a zároveň tam dobře vaří, bylo peklo. Yesky se nám snažili pomoci, dali nám i seznam míst, se kterými mají dobré zkušenosti, ale stále jsem to necítila. Jenže termín svatby se blížil a my stále nevěděli. Nakonec jsme si rozhodli pro první variantu, pro místo, které dobře známe, protože tam výborně vaří a jsou tam moc příjemní – Dvůr Hoffmeister. Ten krásný prostor, který vidíte na fotkách, se běžně používá jako sklad a parkoviště. Yesky a Květinové lahůdkařství to proměnili v dokonalé malé království, že?

image

KVĚTINY A DÁREK PRO HOSTY

Ještě ten samý den, co jsme si stanovili bláznivé datum, jsem psala Květinovéhému lahůdkařství, zda by nám připravili květinovou výzdobu. A měli jsme veliké štěstí, že nám řekli “ano”. Během jedné jediné schůzky s Lukášem jsem věděla, že jim můžu dát naprostou volnost. Zeptal se mě, jaká je má oblíbená květina a já rovnou řekla “jsou to stromy”. A on mi rozuměl, pochopil i můj “chaos” a spolu s Albertem vytvořili něco jedinečného.

Květinová dekorace byla v zeleno-šedivých odstínech. Sem tam se objevovaly bílé květy, ale spíše převládaly různé větvičky.

ŠATY A PRSTÝNKY

Když mě už i táta v létě upozornil, že na čase je řešit šaty. Mrkla jsem na Instagram, oblíbila se během 1 hodiny jedny, v srpnu si je šla vyzkoušet do White Day a bylo hotovo. Přísahám. :) Bohužel dané šaty byly na půjčení moc dlouhé, takže jsem si je musela nechat ušít. Pokud by měl někdo zájem, ráda vám je na váš den D prodám. Napište mi zprávu.

Překrásné prstýnky s otiskem prstu toho druhého máme od milé Lenky Šváchové 27JEWELRY. Jsou úžasné. Petr zvolil matnou variantu zlata, což k chlapovi jde vážně parádně.

image

SVĚDCI A PROSLOVY

P:Když jsem se ptal Médi, jestli mi půjde za svědka, říká “Ano, ale bez proslovu.” Přikyvuju, “Jasně, to nechám na tobě.” Nakonec si stejně jeden připravil a jak nám yesky říkaly, opravdu to byla jedna z nejlepších částí svatby. Všichni se náramně bavili. A Méďa i Markét měli na naší svatbě dva nejlepší proslovy.

ROZLUČKA SE SVOBODOU

Rozlučka se svobodou byla pro mě krásným překvapením. Ten den jsem se měla sejít s kamarádkou na kafíčku v Momoichi. Přiběhla jsem celá zpocená, protože jsem byla o půl hodiny pozdě. Holky už tam seděly a na mě čekal uprostřed trůn z břečťanu, který spolu s workshopem připravily holčiny z Green Decor. Přímo v Momoichi jsme si všechny vázaly květinové věnce. A bylo vidět, kdo má fakt nadání…. já to nebyla :) A to nebyl poslední dárek. Dostala jsem Instax, takže téměř se všema mám krásnou památku! Díky holky.

image

RADY

  • Plánovač – když nevíte, kde začít, kupte si Naše svatba průvodce přípravou svatebního dne
  • Pokud máte šaty s korálkama a lehce se za ně něco přichytí – neberte si závoj!
  • Nelamte si lamu s počasím – nezměníte to! A ten den na to zapomenete. Tahala jsem švatební šaty v loužích, smála se a bylo mi to úplně šumák!
  • Večer na párty je skvělé mít Instax – shodla jsem se s holkama, že na těch fotkách vypadá každý super – bílé zuby, krásná pleť :)
  • Video ze svatby – musíte mít. Je to úplný level, který vás přenese zpátky :) Doporučujeme Janu Buškovou nebo Honzu Bartoně
  • Obřady o všední den (možná kromě pátku) jsou církevní – je třeba si najít oddávajícího. U jaké církve budete oddáni volte opatrně, protože některé mají problém, aby mezi hosty byly gayové či lidé věřící v jiné náboženství
  • Na pomoc si vezměte Yes&Yes – nám pomohly vytvořit celý koncept, Terka připravila krásnou grafiku, v den D nazdobily celé místo, Renča mi udělala vlasy i makeup (tak jsem jí věřila, že jsme ani nedělaly zkoušku).
  • Pro přirozené fotky doporučujeme naši milou Elišku a nebo Teru Menclovou
  • Květinovou výzdobu si nechte připravit od Květinového Lahůdkářství – nikdy nezapomenu, jak si Albert poposkočil radostí, když jsem mu řekla, že všechny květiny jsou překrásné

DÍKY

Všichni, kteří se podíleli na uskutečnění našeho dne, odvedli dokonalou práci a přirostli nám k srdci. Moc vám na dálku děkujeme Terez, Renat, Veru (Yes&Yes), Eliško (foto), Jani (kamera), Luky a Alberte (Květinové lahůdkařství).

image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image image

Ráno jsme se vzbudili a Petr a víte, co mi povídá? “Klidně bych si dnes hned zopakoval”.

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

TEREZA píše: #1

Svatba nádherná! Gratuluju :) Můžu se zeptat, kdo vám na ní obstaral hudbu pro tanec? Děkuju

před 6 lety

GÁBINA píše: #2

Terez, moc díky :) Kamaráda tatínek je skvělý hudebník, a tak nám s jeho dalšíma 3 kamarádama zahrál. Byli naprosto báječní! Příložetostně hrajou na akcích. ;-)

před 6 lety

MISA píše: #3

Moc gratuluji k nadherne svatbe a preji jen to nejlepsi do vaseho spolecneho zivota :)

Sama ted jednu planuji, a chtela bych se zeptat, kde sis, Gabi, nechala saty sit a kolik te to stalo (alespon priblizne)? Jsem hodne male postavy a v pujcovne mi saty nepujci (nezaposiji je tak, aby to nebylo poznat), tak hledam nekoho sikovneho, kdo by mi saty usil a ty tvoje jsou vazne nadherne :)

Moc dekuju za odpoved!

před 6 lety

BOULEVARD DE PRAGUE píše: #4

Ta vaše svatba byla kouzelná se vším všudy a pro mě jste inspirací, jak to jednou „neřešit“ tak vážně a dělat to srdcem a moc souhlasím s tím, že je to váš den a tak je potřeba si ho udělat po svém. Krásné fotky a holky z YES&Yes jsou prostě kouzelnice.

před 6 lety

GÁBINA píše: #5

Díky Míšo :) Šaty mám přimo z www.whiteday.cz. Je to svatební salón a jelikož tento typ šatů nezkracují a taky nemám 180 cm, tak jsem si je musel přímo koupit. Staly cca 2× půjčovné. :(

před 6 lety

GÁBINA píše: #6

Díky Míšo :) Šaty mám přimo z www.whiteday.cz. Je to svatební salón a jelikož tento typ šatů nezkracují a taky nemám 180 cm, tak jsem si je musel přímo koupit. Staly cca 2× půjčovné. :(

před 6 lety

GÁBINA píše: #7

Moc díky Jani (BOULEVARD DE PRAGUE). Jojo,rozhodně to za nervy nestojí :-)

před 6 lety

IVA píše: #8

Krásná svatba …

před 6 lety

IVA píše: #9

Krásná svatba …

před 6 lety

VLASTA píše: #10

Gabčo a Pet'o, krásná svatba a krásné fotky Žijte spolu tak, aby Vám všichni záviděli !!!

před 6 lety

GITA píše: #11

Gratulujem, nech sa Vám vydarí všetko, čo si naplánujete, nech Vás nezastihnú pochmúrne dni, nech Vám pribudne čo najviac krásnych spoločných chvíľ. Také krásne fotografie zo svadby som už dávno nevidela. Srší z nich akási ľahkosť, prirodzenosť a vôbec … bez komentára :)

před 6 lety

GITA píše: #12

Gratulujem, nech sa Vám vydarí všetko, čo si naplánujete, nech Vás nezastihnú pochmúrne dni, nech Vám pribudne čo najviac krásnych spoločných chvíľ. Také krásne fotografie zo svadby som už dávno nevidela. Srší z nich akási ľahkosť, prirodzenosť a vôbec … bez komentára :)

před 6 lety

JARKA píše: #13

Jste krásní máte rádi nevšední zážitky rádi vytváříte hřejivé vazby s lidmi o tom všem hovoří vaše fotky.Díky za hezkou chvilku.

před 6 lety

JARKA píše: #14

Jste krásní máte rádi nevšední zážitky rádi vytváříte hřejivé vazby s lidmi o tom všem hovoří vaše fotky.Díky za hezkou chvilku.

před 6 lety

ROMANA píše: #15

Jedním slovem Nádhera:))) Kdyby byla možnost,se ještě jednou vdát,přála bych si,aby svatba byla jako Vaše:))) Jste krásný pár,moc Vám to sluší. Moc pěkná nevěsta,která má úžasné šaty i ženichovi to také sluší:))) Místo svatby perfektní. Přeji Vám hodně štěstí v životě. A hlavně,at je stále chut k vaření a psaní:))) Jste prostě nejlepší:)))))))))­))))))))))))))))))))))))

před 6 lety

ROMANA píše: #16

Jedním slovem Nádhera:))) Kdyby byla možnost,se ještě jednou vdát,přála bych si,aby svatba byla jako Vaše:))) Jste krásný pár,moc Vám to sluší. Moc pěkná nevěsta,která má úžasné šaty i ženichovi to také sluší:))) Místo svatby perfektní. Přeji Vám hodně štěstí v životě. A hlavně,at je stále chut k vaření a psaní:))) Jste prostě nejlepší:)))))))))­))))))))))))))))))))))))

před 6 lety

IVA píše: #17

Krásná svatba a já vám oběma moc gratuluji. Článek, fotky i videa mi zpříjemnily páteční ráno. Ať vás pohoda a to, že vás nic nerozhodí, provází po celý váš život. Užívejte. :-)

před 6 lety

GÁBINA píše: #18

Moc a moc děkujeme za krásné komentáře :) !!!!!!

před 6 lety

BLANKA píše: #19

Nádherná svatba!!! Přesně podle mých představ. Mohu se zeptat kdo vás oddával?

před 6 lety

BLANKA píše: #20

Nádherná svatba!!! Přesně podle mých představ. Mohu se zeptat kdo vás oddával?

před 6 lety

GÁBINA píše: #21

Hezký den, Blanko :) Měli jsme paní Vendulu Glancovou a byla úžasná!

před 6 lety

BLANKA píše: #22

Nádherná svatba!!! Přesně podle mých představ. Mohu se zeptat kdo vás oddával?

před 6 lety

BLANKA píše: #23

Nádherná svatba!!! Přesně podle mých představ. Mohu se zeptat kdo vás oddával?

před 6 lety

BLANKA píše: #24

Nádherná svatba!!! Přesně podle mých představ. Mohu se zeptat kdo vás oddával?

před 6 lety

NIKOL píše: #25

Ahoj,muzu se zeptat co mate napsaného na těch kartickach u eukalyptu? A kde jste sehnali ty pytle na ne?

před 6 lety

GÁBINA píše: #26

Ahoj Nikčo, máme tam info o tom jak ho pěstovat :-) . To jsou papírové tašky jen jsme si je takto upravili. :) Ale osobně bych šla do jiné rostlinky, téměř všem nám teď chcípnul :-///

před 6 lety

GÁBINA píše: #27

Ahoj Nikčo, máme tam info o tom jak ho pěstovat :-) . To jsou papírové tašky jen jsme si je takto upravili. :) Ale osobně bych šla do jiné rostlinky, téměř všem nám teď chcípnul :-///

před 6 lety

TEREZA HAVLÍČKOVÁ píše: #28

Ahoj, můžu se zeptat, koho jste měli jako oddavajiciho a jak jste byli spokojeni? Moc děkuju ❤️. Vaše svatba byla úplně úžasná, jedna z mých největších inspirací.

před 5 lety

MARTINA píše: #29

Zdravím Gábi :) svatba byla určitě nádherná. Fotky, video, místo, šaty.. Vše vypadá úžasně a je to veliká inspirace. Ráda bych se zeptala, jaký je to odstín šatů? Jak saténový základ tak tyl? Moc děkuji :)

před 4 lety

LAĎKA píše: #30

těším se na zajímavé recepty

před 3 lety

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'