NÁVŠTĚVA GRAND CRU A OCHUTNÁNÍ RUMŮ FLOR DE CAÑA

ČTENÍ NA 2 MIN.
Návštěva Grand Cru a ochutnání rumů Flor de Caña

Velmi často si říkáme, že být food blogery má mraky plusů. Například vyzkoušíte úžasné restaurace. (Ale nebojte, má to i svoje nevýhody. Třeba to, že chtě nechtě začněte přibírat.)

Zrovna minulý týden jsme byli pozváni na večeři do restaurace Grand Cru. Předpokládáme, že řada z vás tuto restauraci zná, protože v ní kouzlí šéfkuchař Jan Punčochář. I teď po týdnu si říkám, panebože to byl fakt neskutečný zážitek. Vyzkoušeli jsme čtyřchodové menu párované s drinky, které připravil skvělý barman Petr Vopálenský. Hlavní roli hrál rum Flor De Caňa z Nicaraguy, který se vyrábí přes 120 let. Myšlenka párování jídla s míchanými drinky mi je 100% bližší než s vínem. Ačkoli alkohol pijeme poměrně málo, tyhle kouzla ve skleničkách si nás podmanila.

imageimageimage

Menu

Mořský vlk s bílým chřestem, bazalka a mandarinky
Flor de Caňa Extra dry / infusovaný popcorn, citrónová šťáva a cukrový sirup

Křepelka foie gras a švestky
Flor de Caňa 7y.o. /Vermouth Rosso Amaranto, limetová šťáva, cukrový sirup

Hovězí Wagyu, smrže, datle, omáčka z kardamomu a skořice
Flor de Caňa 12 y.o. / Fee Brothers Old Fashioned, cukrový sirup, sklenička nakouřená dubový dřevem

Čokoláda mandle, káva
Flor de Caňa 18 y.o. / servírovaná přes ledovou sopku

Čokoláda Valrhona
Flor de Caňa 25 y.o. / s kávou z Nicaragui infusovanou Flor de Caňa

Jak jsme se dostávali do finále, byl rum silnější a silnější. Končili jsme 25 let starým rumem, ten ocenila spíš mužská polovina. Mě osobně nejvíc nejvíc dostal drink s infusovaným popcornem, který byl hodně kyselý a přitom sladký zároveň.

A na co opravdu nezapomeneme? Na hovězí Wagyu, což byl nejlepší steak jaký jsme kdy měli a na servírování rumu ve skleničce nakouřené dubovým dřevem.

imageimage

Ve společnosti

Když chodíme na obdobné akce, vždy jsme zvědaví, koho tam potkáme. Občas cítím i malinkou nervozitu. Co když si nebudeme mít co říct? Jenže tenhle večer nás museli skoro vyhazovat, přestože jsme ostatní hosty viděli poprvé. Naši zadní část stolu tvořila např. Marta Jandová s manželem, Nikol Švantnerová, Jitka Nováčková či Ondra Novotný. Lidé ze showbusinessu, kteří byli neskutečně milí a evidentně taky ujíždí na dobrém jídle. Petr měl svoji zvídavou náladu, čímž mě hodně překvapil. Probrali jsme od toho, kam zajít na jídlo v Praze, přes instagramový svět až po reality show Ostrov.

Děkujeme za úžasný zážitek!

PS: Doufáme, že pro vás (i nás :-) ) získáme recept na přípravu citrónového drinku, protože ten bude na letní párty nutnost.

image

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'