TIPY KAM V BERLÍNĚ NA JÍDLO, KÁVU A NĚCO PĚKNÉHO

ČTENÍ NA 3 MIN.
Tipy kam v Berlíně na jídlo, kávu a něco pěkného

Berlín je rozhodně naše srdcovka i co se týká jídla. Najíte se tam neskutečně dobře a vaše peněženka to určitě přežije. Není to Londýn ani Kodaň, takže jsme během našeho víkendu navštívili opravdu hodně míst. Cenově bychom to přirovnali Praze.

Díky vám a dvěma průvodcům, které jsme si tam koupili, jsme dali dohromady docela velký seznam míst, které stojí za to vyzkoušet. Zde je celá mapa.

0">

Využili jsme knihu The 500 Hidden Secrets of Berlin a tištěnou food mapu The best shops,cafés, restaurants, bars and places in Berlin 2018 od blogera Stil in Berlin.

Berlín je plný kaváren a dobrého kafe. Bonanza nebo The Barn znáte asi všichni, to je jistota.

Cocolo Ramen – výborná večeře (čtvrť Mitte)

web
od 18 hod (Ne zavřeno)

Nejvíce lidí nám psalo, že musíme zajít do Cocolo Ramen. Vystáli jsme si menší frontu a bylo to skvělý. Jen bacha na 2 věci. Platí se tam hotově a otevírají až k večeru. Uvnitř je to dost malé, ale v létě mají zahrádku.

image

Shisho Burger – rychlý oběd

web
od 12 hod

Hned vedle Cocolo Ramen je cool Shiso Burger, což je skvělý mix Asie a burgerů.

image

Hasir – rychlá zastávka na kebab (čtvrť Kreuzberg)

web

Osobně nezapomeneme na nejlepší kebab vůbec. Zastavte se pro něj v restauraci Hasir. Nenajdete tam o něm žádnou zmínku, ale nebojte jít dovnitř a říct si o něj. Děkujeme Janče (blog Slepičárna) za boží tip. Skvělé maso, dokonalý chleba, mraky dobré zeleniny a to celé za 4 eura? Btw Tento pán na fotce je tam prý každý den :-) napište, pokud ho tam taky potkáte.

image

Silo Coffe skvělá snídaně (čtvrť Friedrichshain)

facebook

Silo Coffe je sice takové to místo, které vidíte napříč Instagramem. Ale musíme přiznat, že takhle dobrou snídani jsme dlouho neměli. Vážně to skvěle vypadá a ještě líp chutná. Připravit dobrý salát a ještě tak, aby se hodil na snídani? To je za nás docela složitej úkol a jim to neskutečně povedlo. O víkend kavárna praská ve švech, zkuste si udělat rezervaci. Stojí to opravdu za to. Plus hned na konci ulice se koná na malém náměstí rozmanitý market (bacha platí se tam za hotové) nebo o ulici dál zajděte do obchodu Kuchenliebe viz tip níže.

image

Distrikt Coffee na odpočinek i práci (čtvrť Mitte)

web
celý týden do 17hod

Trochu výše od úplného centra jsme zamířili do Distrikt Coffee, kde byl klid a čas na práci a dobré kafe a dezert. Zaberte pohodlný gauč a hurá odpočívat.

image

Pekárna Zeit für Brot, 3 pobočky

web

Tahle pekárna nás chytla přímo za nos. Míjíme místo, ve kterém je fronta až ven a voní až za roh. Zařadíme se a pozorujeme, že ve frontě je většina místních. To jsou u nás pro podnik plusové body a opravdu.

Měli jsme ty nejlepší šneky ever! Později jsme zjistili, že mají více poboček a na cestu domů si koupili ještě jednu rundu šneků k snídani.

image

Market Markthalle Neun (čtvrť Kreuzberg)

web

Markthalle Neun – krásný market se zajímavými surovinami, pečivem, hotovým jídlem, květinami. Hlídejte si otevírací čas, mění se.

image

Tipy na obchůdky v Berlíně

Kuchenliebe

web

Jestli se dostanete do čtvrti Friedrichshain, nesmíte vynechat tento krámek, mají tam dokonalé věci do kuchyně. Krásné talíře, misky, utěrky.. hned vedle něj je ještě kouzelnější obchůdek s věcmi sice nepotřebujete, ale chcete je jít doma, protože jsou překrásné. Mně tam koupil Petr dokonalý prstýnek :-)

Btw: Kuchenliebe má stánek i v Markthalle Neun (market Kreuzberg)

image

Type Hype kavárna plus obchod (čtvrť Mitte)

web

Type Hype je moderní obchod, kde vyrábí originální plakáty, krásné sešity a další produkty a zároveň je to místo, kde můžete posedět a dát si něco dobrého. Určitě se tam zajděte minimálně podívat.

Zajímavá knihkupectví

image

Soda Bookstore (čtvrť Mitte)

web

O něm více píšeme v článku zde:/clanek/19/tipy-na-vylet-do-berlina.

Do you read me

(čtvrť Mitte)

web

Už z toho názvu je jasné, že tam musíte zajít, ne? :) Je kousek od Shiso burger a Cocolo ramen.

Další zajímavá místa najdeš zde na mapě.

Koukněte ještě na pár tipů kam v Berlíně

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'