5 TIPŮ, KDE SE NAJÍST V AMSTERDAMU

ČTENÍ NA 3 MIN.
5 tipů, kde se najíst v Amsterdamu

Amsterdam je plný cool míst, kde se skvěle najíst. Moderní a krásnou kavárnu najdete v širším centru na každém rohu. Z těch pár míst, které jsme stačili vyzkoušet, vybíráme 5, které nás zaujali nejvíce.

Winkel 43 – Noordemarkt 43

web / facebook

image

Jsou tři důvody, proč zajít do Winkel 43. První – jablečný koláč, druhý jablečný koláč a třetí jablečný koláč. Tohle místo je vyhlášené pro jejich neuvěřitelně dobrý jablečný koláč. A to můžeme potvrdit, nakonec jsme tam vyrazili hned dvakrát. Přes den je tam vždycky fronta, ale stojí to za to. Jablečné koláče jdou tolik na odbyt, že je dělají non-stop.

Není to nic zdravého, ale náš život by bez jablečného štěstí z Winkel 43 nebyl úplný.

Foodhallen – Bellamyplein 51

web / facebook

V krásném bývalém depu tramvají vyrostl food market se spoustou cool stánků, takže si každý vybere. Zastavili jsme se tam hned několikrát. Gabča se jako vždycky nemohla rozhodnout, jestli chce do italské, indické nebo jiné restaurace. Ve FoodHallen je všechno na jednom místě. Každý jsme si dali něco jiného a jako vždycky jsme se o všechny talíře podělili.

image image image image

Moeders – Rozengracht 251

web

Moeders je typická holadnská restaurace, kam chodí místní. Mají tam národní specialitky. Není to nic moderního. Porce jsou větší než největší. Vše se nese v duchu jejího názvu – mámy. U mámina stolu se vždycky najde místo. Restaurace je plná nasbíraných fotek maminek jejich návštěvníků.

image image image

Mook – De Clercqstraat 34

facebook

Poslední den jsme vyrazili na palačinky do úplně nové palačinkárny. Nabízí palačinky pohankové nebo z ovesné mouky. Dali jsme se do řeči s milým majitelem a ptali jsme se, jakou mouku používá. Nakonec byl tak hodnej a jeden pytlík mouky nám daroval. Byla jsem z toho úplně na větvi… kdo vám dá dnes něco jen tak?

imageimage

The breakfast club – Bellamystraat 2

web

Hned naproti Foodhallen je perfektí místo na snídani nebo nedělní brunch.

imageimageimage

Kráké shrnutí, jak jsme se měli v Amsterdamu je tady.

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'