VÍKEND V CHŘIBSKÉ (ČESKÉ ŠVÝCARSKO)

ČTENÍ NA 4 MIN.
Víkend v Chřibské (České Švýcarsko)

Kdo výletuje po Čechách, určitě ví, že v Českém Švýcarsku je v sezóně pěkně nabito. Takový výlet na Pravčickou bránu během teplé letní soboty není už žádné dobrodružství. Mění se v hromadný víceméně polský pochod. My ho bohužel absolvovali na podzim s Chicem. Vydali jsme se tam tenkrát na blind. A tak Chico zdolal další náročný vrchol. Po výšlapu následoval plán si najít pěkný penzion na jednu noc. Velká chyba, všechny hezké venkovské penziony byly obsazeny. Zvlášť nás mrzel Penzion Na Stodolci, kde jsme se hrozně dobře najedli.

Tento víkend má Petr hokejbalový zápas v Ústí, a tak ho napadlo, že takto v mimosezóně budeme mít úspěch a užijeme si pohodu právě Na Stodolci. Klaplo to, sice nám pršelo celý den, ale my si to dokonale užili. A stále si říkáme, že jednou si nějakou roubenku koupíme právě tady (až doplatíme za 30 let hypotéku na byt). Hezky pěkně popořádku.

Penzion Na Stodolci

web / facebook

image pohled z našeho pokoje ‚Na Špejcharu‘

Tento penzion má neskutečné kouzlo a naprosto dokonale vaří. Restaurace nám připomíná naší oblíbenou restarauci V polích. Co se nám moc líbí je, že u většiny jídel je uveden původ surovin. Kdo by odolal vajíčkům od pana Dvořáka z domácího chovu?

image

Celé to byl jeden veliký zážitek. Náš malý pokojík byl umístěn nad stodolou a ráno když jsme šli na snídani nás stihla přivítat kočička, kačky v ohradě vesele zakdákaly (ještě koně mohli zařehtat, což se nestalo).

image

Doporučujeme: domácí malinovou limonádu, hovězí líčka, borůvkové lívance

Za nás plusy

– používají Bio produkty (maso, vejce atd), snaží si připravovat vše vlastní jako např. med, pivo
- kouzelné domácí prostředí a moc milý personál
- vyberete si i bez lepku
- pejci jsou vítáni (i na pokojích)
- platba kartou
- výborná peruánská káva

image

Tipy na výlet: Mariina vyhlídka a Vilhelmiina vyhlídková stěna

Start: z Jitřechovic Délka: výlet cca na 2 hodiny

Celý den pršelo. Petr chtěl být v teploučku a suchu, vyrazit třeba na zámek. Jasně. Takže jsme vyrazili na Mariinu vyhlídku. Pršet rozhodně nepřestalo. Jenže my myslíme pozitivně a zjistili jsme, že toto počasí mělo hned několik plusů. Nikde nikdo = romantika. Nahoře to foukalo jako blázen, celé se to tam hýbalo = dobrodružství. Na pět minut nám vysvitlo sluníčko, ale abychom nepropadli velké euforii, za chvíli jsme dostali kroupama.

Nicméně výšlap na vyhlídku 100% doporučujeme. Podle nás je jedna z nejkrásnějších v České republice a z Vilhelmiiny stěny se na ni můžete mrknout. Tenhle výlet ale není vhodný pro větší pejsky, Chico je velký výletník, ale ty prudké schody nejsou nic pro jeho ťapky.

imageimageimageimage

A tady je náš víkend ve 30ti vteřinách

<video class=„responsive-video“ controls> <source src=„/videos/2017–03–19-ceske-svycarsko.mp4“ type=„video/mp4“> </video>

Na déšť jsme byli vybaveni. Banditi a šerifové si to dali v Duelu BANG.

Na výlet v dešti, už tolik ne :-)

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

JITKA PLEVOVÁ píše: #1

Musím říct, že mě váš výlet nadchnul :-)) No řekněte, kdo má takovouhle fotku z vyhlídky? :-)) Zrovna plánuji kam začneme jezdit na jaře na pár dní po Čechách a tenhle Penzion vypadá super, asi se tam také podíváme. Já musím řešit i děti, ale dívala jsem se, že je tam i zázemí pro děti, široko daleko žádná silnice, zvířata a pokud i tak dobře vaří – to je pro mě jasná volba. S tím já mám totiž skoro vždy problém :-( Jen tu vyhlídku by asi nedali, že? Každopádně díky moc za typ Gábi!! Jitka

před 7 lety

OLINKA píše: #2

Ahoj Gábi, zítra odjíždíme na týden do Jetřichovic na dovču. Máme spoustu plánů co vidět a hlavně na tvé doporučení dát si něco dobrého v Penzionu Na Stodolci. Už se moc těšíme. Díky za tip. Olinka.

před 7 lety

GÁBINA píše: #3

Ahoj Olinko, moc a moc užívejte. České Švýcarsko je vážně pohádka! Joo, určo zajděte.. ale možná tam dopředu brkněte, takhle v sezóně budou mít asi nával. Během obědů to možná ztratí kouzlo. Krásnou dovču přeme :) G.

před 7 lety

OLINKA píše: #4

Ahoj Gábi, tak jsme zpátky z Jetřichovic. Všechno klaplo na jedničku. Počasí nahoru dolu, ale i to má své kouzlo s nádechem dobrodružství. Na Stodolci jsme byli dvakrát, mňamózní. Lívanečky. líčka, gulášovka, borůvkový koláč všechno jsme dali a super. Vyhlídky a soutěsky nádhera, myslela jsem si, že takhle krásně je jen u nás na Šumavě. Ne není. A musím zmínit i výlet do Saska na Konigstein a Bastei a Drážďany. Vše určitě stojí za vidění .Díky.O.

před 7 lety

JANA píše: #5

Ahoj Gábi.Děkuji za tip.V Českém Švycarsku jsme byli před dvěma roky s rodinou dcery,docela nás to pohltilo,určitě si chceme pobyt zopakovat.Přeji krásný čas.

před 6 lety

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'