TIPY NA NEJEN VÁNOČNÍ DÁRKY 2022

ČTENÍ NA 10 MIN.
Tipy na nejen vánoční dárky 2022

Krásný den, opět pozdě ale přece. Ano, mám na mysli seznam našich tipů na dárky. Z velké části jde o lokální produkty/služby a nebo místa a lidi, kteří do své práce dávají srdce a je za tím opravdu nějaký příběh.

Velkou část tipů máme nebo máme ozkoušeno a nebo třeba po tom toužíme ( Petře, opravdu si přeju puzzle).

A pokud by vám následující seznam nestačil, zde je inspirace z předešlých roků na tipy na dárky 2021 tipy na dárky 2020 a tipy na dárky 2019 a nebo na rok 2018

Maličkosti

Krásná hra (klíďo na cesty) pro rodiny ale i kamarády Mluvme spolu

Moderní a unikátní kousky s motivy naší historie najdete u mojebohema.cz mrkněte i k nim do obchůdku v centru Prahy. Myslí i na děti. V létě jsem tam koupila např knihu o vyznámných českých ženách nebo vždělávací pexeso.

Dal by si někdo čokoládu? Myslim, že s touto zabodujete u většiny lidí. Pokud nevíte, co třeba pro taťky zajděte pro božskou čokoládu a bonbóny k kristyjan-chocolatiers.cz v Dejvicích.

Kniha Malý princ s fotoilustracemi z Islandu Elišky Podzimkové – knihu jsem koupila náhodou, aniž bych původně věděla, že se ilustrace pohybují. Stačí si stáhnout aplikaci. Je to překrásné.

Naprosto dokonalá lněná zástěra od Ivči Cat&Cook – miluju ten materiál a citím se v ní jak víla. Ivči potkáte teď na Mint marketu a můžete u ni koupit její skvělé knihy.

image

Nejsem na vonné tyčinky, ovšem tyčinky co mají v Nile od značky PF candel co, jsou jiný level. Voní stejně skvěle jako svíčky od této značky.

Jako milovník puzzlí doporučuju tyto cool (já sama sem si o ně napsala Ježíškovi) a pak tyhle pořádné s vlastní fotkou. Jo a pak jsem ještě našla tyto super.

Od nožů, přes formy až po mixéry, roboty, mlýnky – Atranet, náš lovebrand /naši kamarádi z Moravy, na které nedáme dopustit, u nich najdete samé kvalitní pomocníky do domácnosti. Stále platí 10% sleva – kód PG10FD26

image

A pokud stále nevíte a chcete se pokochat věcmi naživo – pro kamarádky/maminky – zajděte osobně do Shop Up stories nebo do Nily. Jsou to za mě nejkrásnější obchody.

image

Kurzy v Praze

Různorodé kreativní kurzy pro dospělé ale i prcky – např. super kaligrafický kurz s Kájou Strykovou. www.vzletna.cz

Kurz na vytvoření originálního porcelánu s vašima fotkama – kontaktujte přímo Silvu na instagramu silvielubenova­.com

Kurz první pomoc pro miminka a prcky v Etapě

Zážitky

Zážitky jsou nejvíc, proto určitě musím doporučit pobyt na Chalupě mezi sklepy našich kamarádů Mariky a Jirky, kterou tvořili víc jak 2 roky a teda povedla se. Je to kouzelné místo, ideální pro celou rodinu.

image

A další obří zážitek, který vás 100% dostane, tak je pobyt NaŽivili. Během budování jsme toto místo už navštívili a můžeme říct jedno obří WOW. My sami jsme už i jeden voucher koupil (ale nemůžeme říkat komu ):)

image

Lístky do divadla – jedním z největších zážitků za poslední leta byla pro mě inscenace Marta na letní scéně Kampa. Prodávají už lístky na léto.

Soukromá prohlídka místního lihovaru a ochutnávka Landcraft

Voucher k nám do Etapky :)

Zážitek pro děti a rodiče v Národní galerii najdete tématicky vedené herny a zároveň kurzy pro děti i dospělé.

Roční členství do národní galerie nebo do Kunsthalle – krásný sofistikovaný dar, který má mnoho dalších plusů a může být pro celou rodinu.

Poukaz na masáž k Ivče na Kahuna Therapy – naprosto upřímně musím říct, že mášaž od Ivči byl pro mě balzám na tělo i na duši. Doporučuju opravdu všem.

České krásné věci

Krásné, čisté a kouzelné ilustrace od Michala Bačáka. Pro jeho práci mám slabost:) U něj na eshopu najdete i printy.

Jedinečná keramika, textil s unikátním designem od našich kamarádů Káji a Tea alias In August Company

Nejpříjemnější povlečení a snové obláčkové ručníky od české firmy Lejaan. Měla jsem možnost si vše osahat, pohladit a je to vážně dokonalé. Úplně jak v nějakém luxusním hotelu. A to dárkové balení? Pohádka.. (btw. do 23.12. je ve Vinohradském pavilonu pop-up a tam získáte na vše 10% slevu)

A na závěr tu nesmí chybět ani slow fashion české oblečení. Doporučuju mrknout k Verče weconcept.cz – ušije vám krásné nadčasové kousky. Můžete u ní koupit dárkový poukaz.

Pro prcky

Lokální, chytré a zábavné Utukutu – úžasné montessory pomůcky a hračky pro ty nejmenší. Nedáme dopustit na učící věž nebo dřevěný triangl – nejlepší investice.

Oblečení – jsem věrná Vivababy holky nabízí udržitelné značky, které jsou sice dražší, ale jejich oblečení je opravdu kvalitní, takže toho hodně vydrží. A samosebou je krásné. Pokud byste chtěli slevu, je možné využít kód ETAPA a máte dole 15%. Kromě oblečení na eshopu najdete i hračky a bio kosmetiku.

Obří výběr krásných dětských knih a lokální dřevěné hračky v malém obchůdku MIMAO (Milý Malý obchůdek, Ostrovní 7, Praha) – najdete na instagramu. A když řeknete PGFOODIES, dostanete na vše slevu 10%.

Krásné hračky, obří výběr, krásné designové oblečení, doplňky. Zde najdete super věci pro prcky ale i maminky. Jedním slovem dětské království s tím nejlepším – Kouzelné hračkárství. Beátky nejoblíbenější hračky jsou odtamtud hudební nástroje, zvláště tento xylofon. A já miluju tuto tašku.

Skvělá kuchařka pro rodiny s dětmi. Recepty pro prcky od 1 roku od Kačí My cooking diary. Sama na knihu nedám dopustit, protože už mi často dochází inspirace, co by Beátě mohlo chutnat. Knihu najdete u nás na eshopu nebo si ji můžete prolisovat přímo v Etapě.

image

Mysleme i na ostatní – a udělejme dobrý skutek

Už je pořádná zima a myslíme, že právě teď je ideální příležitost pomoci a přispět na Nocleženku.

Dobrý skutek – kupte vaší rodině “dobrý skutek” na jeho jméno u Člověka v tísni. Můžete zvolit konkrétní dar, třeba pumpu na vodu, kozu atd.

Magna léčíme tady a teď – dar na děti jejich život narušila/zniči­la válka.

Radost pro děti bez dárků – udělejme radost dalším milým malým stvořením

Větší dárky

Leni 27jewelry vyrábí autentické zlaté šperky. Jsou krásné, decentní a elegantní jako ona sama. Miluju její nápad s otiskem prstů, medailonek s mojí Beátkou nebo třeba B. naušničky. Myslíme, že zde koupíte něco, co je opravdu na celý život :)

Pro pejsky a jejich páníčky

Neštěkej na svého psa – Manuál laskyplné a efektivní výchovy od Petrova kamaráda Tomáše.

Balíčky psí radosti od Dogsie. 20 % ze zisku z každého prodaného Dogsie balíčkujde na pomoc pejskům v nouzi.

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'