KDE JSME SI V PAŘÍŽI POCHUTNALI

ČTENÍ NA 5 MIN.
Kde jsme si v Paříži  pochutnali

Restaurací, bister, káváren je v Paříži jak máku. A víte co mají všechny společného? Vyžívají se ve změnách provozních hodin. Každý den končí jinak, často si dají volno třeba i celý den. Takže když už jsme si udělali podrobný plán, někdo nám ho jednoduše zhatil, protože zapomněl otevřít. Menu je v 90% ve francouzštině a google translator není nejlepší pomocník. Může to být trošku adrenalin.

Hero, 2. obvod, 289 Rue Saint-Denis

vietnamská kuchyně / web / facebook

image

Za normálních okolností bychom do Hero asi nešli. Z venku podnik vypadá jako levnější noční bar. Každopádně na doporučení kamarádky jsme tam vyrazili a neskutečně si pochutnali. Nabídka se skládá z malých jídel, objednáte si tedy více pokrmů, které můžete sdílet. Naprosto ideální.

Nejlepší byl miniburger a Ddukbokki s ragú s houbami shiitake a tofu (tofu tam ani nepoznáte).

Rádi zkoušíme různé kuchyně a asijská kuchyně nás baví. Hero je moderní podnik s hodně zajímavým interiérem. Rozhodně doporučujeme. Jeden menší chod 5–8 Eur.

Noglu, 2. obvod, 16 Passage des Panoramas

bezlepková kuchyně / web / facebook

image

Do nejstarší zastřešené pasáže v Paříži Passage Des Panoramas jsme vyrazili za bezlepkovou restaurací Noglu. Co se týká bezlepkové kuchyně, byla pro nás vrcholným kulinářským zážitkem. Objednali jsme si celé tříchodové menu a všechno bylo jednoduše skvělé. Ke každému chodu jsme dostali misku s bezlepkovým pečivem, které bylo úžasné. No prostě žádná guma bez chuti. Vše nám chutnalo tolik, že jsme si domu přivezli i jejich kuchařku. Recepty testujeme, ale zatím se nám žádný nepovedl tak, aby mohl být zveřejněn. Nevíme, kde je chyba …

image

LaTarte, 2. obvod, 5 Rue de Damiette

web / facebook

image

Do vkusného moderního bistra LaTarte nás zavedla tak trochu náhoda a trochu bloudění. Není ale moc lepších věcí, než být překvapeni. V chlapíkovi za pultem v kuchyňské zástěře a s pořádným plnovousem jsme podle siluety v logu poznali přímo majitele. Zrovna připravoval banánový chlebíček. Kromě parádního brunche jsme dostali i spoustu rad, např. které muzeum je v Paříži nejvíc cool, atd. K jeho tipům přihazovali další místa, kam zajít, i nově příchozí hosté. Ani jsme nebyli schopni si všechno zapamatovat.

Nejedná se zrovna o bistro se zdravou stravou, ale s výborným francouzským pečivem, což by byl hřích neochutnat.

image

Náš tip: Zkuste typický francouzký brioche. Dostanete k vyzkoušení rozmanité druhy marmelád, jedna lepší než druhá.

Le Poutch, 10. obvod , 13 Rue Lucien Sampaix

facebook

image

Měli jsme na snídani namířeno na vyhlášené sladké i slané palačinky v HollyBelly, ale trefili jsme se do dvou dnů v týdnu, kdy mají zavřeno. Díky tomu jsme ale narazili na útulné café Le Poutch. Nemohli jsme si vybrat lépe. Nabídka se skládala ze spousty bezlepkových dobrot.

Náš tip: zeleninový muffin

Paris New York, 3. obvod, 1 Rue Perrée

web / facebook

Pro burgery máme slabost. Našemu žebříčku zatím bez ohrožení vládnou burgery v Londýském Patty&Bun. Museli jsme ale zkusit i jak umí burgery v Paříží. Podle doporučení jsme vybrali Paris New York, od kterého jsme bydleli pár minut chůze. Kdo říká, že v Paříži neumí dělat burgery, ten lže. Nabízí tam skvělé varianty a bezlepkové bulky.

Le Bichat, 10. obvod, 11 Rue Bichat

web / facebook

image

Nebylo to poprvé a ani naposledy, kdy jsme měli někam namířeno, ale bylo zavřeno nebo se podnik někam přestěhoval. Vždycky jsme však měli kliku a narazili na něco dost možná ještě lepšího. A přesně to byl případ bistra Le Bichat. Tentokrát jsme si vzali menu s sebou a pustili se do něj až v parku. Nechali jsme si namíchat misku plnou bio zeleniny,rýže a luštěnin.

Za plnou misku k obědu dáte cca 8 Euro.

Mad Eo, 3. obvod, 19 Rue de Picardie

web / facebook

Být ve Francii a nedat si palačinky by byl hřích. Znovu jsme ocenili skvělou polohu našeho airbnb bytu v Marais, které je plné zajímavých míst pro milovníky jídla. Hned za rohem burgrárny Paris New York je podle Tripadvisoru jedno z nejlepších míst, kam se dá v Paříži na palačinky vyrazit – Mad Eo. Francouzi dělají palačinky z pohanky a jsou proklatě tenké. Chutnaly parádně. Ovšem pokud nechcete platit 9 Eur za palačinku, kterou zhltnete za 5 minut, zkuste si dát palačinku na trzích, vyjde o polovinu levněji a je dvarkát větší. Chutná téměř stejně.

imageimage

Helmut Newcake, 9. obvod, 28 Rue Vignon

bezlepkové / web / facebook

Bezlepkové sladkosti v Helmut Newcake patří do kategorie “moderní”, ale také dražší. Nicméně jsme si koupili kousek banánového chlebíku na odpoledne do zásoby a moc jsme si ho pochvalovali. Ovšem se sladkostmi z Noglu se to nedalo srovnat.

P&G Paříž na mapě

Kam v Paříži na památky

Pár tipů, kam v Paříži zamířit za památkami jsme sepsali v článku Zmateni v Paříži.

image

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'