TIPY NA VÁNOČNÍ DÁRKY 2018

ČTENÍ NA 3 MIN.
Tipy na vánoční dárky 2018

Zase to uteklo jako voda? Vánoce jsou tady. A my se začínáme přihlouple uculovat, protože tenhle svátek máme prostě rádi. Už pálíme kominíčka jednoho po druhém.
(G.:Kdyby bylo na mě, píšu i dopis Ježíškovi) (P.: Napiš :-) )

Tento rok vyrážíme pryč, utečeme i s Chicem do Francie. Pro vás máme zase pár tipů na dárky. Jsou to věci nebo zážitky, které nás baví a máme rádi.

Kniha Pokojovky + workshopy

Na vydání knihy Pokojovky jsme se neskutečně těšili. Anet, Rozi a Zuz (autorky) vytvořily neuvěřitelně krásnou knihu. Je pro všechny milovníky rostlinek ale i pro ty, kteří mají rádi knihy jako takové, papír i zpracování je totiž úžasné. Za těch pár dnů, co ji máme doma, můžeme říct, že je hodně čtivá a hned máte strašnou chuť se do pěstování pořádně opřít.

image

P.S.: Je v ní i několik fotek z naší kuchyně :-)

Kromě samotné knihy pořádají holky i zajímavé workshopy nebo prodávají hodně zajímavé kytičky. Máme od nich např. řasokoule a každý je obdivuje. Tip pro kamarádku: kupte řasokouli a dejte ji v pěkné zavařovačce.

image

web: shop.pokojovky.co

Únikovka

Jako minulý rok i tenhle musíme uvést únikovky. Stále si hrajeme a letos jsme jich dali cca 8. Většina her má dárkové vouchery. Můžete zkusit i soutěž týmů. Některé hry mají dvě stejné místnosti a můžete dát např. tým kluků proti týmu holek :-)

Teď nás hodně bavila od Mindmize hra Galactic pioneers .

Instax

Focení s Instaxem nás stále baví a dokonce jsem letos pro vás domluvili malou slevu. Na webu www.fujifoto.cz máte na Instax slevu, stačí zadat 10% slevový kód pgfoodies.

web: fujifoto.cz

Camp Fuego

Fuego je hodně originální projekt kuchaře Marka. Zatím jsme jeho kurz nezkusili, ale celé léto jsme hltali jeho fotky z akce na instagramu. Rozhodně tam v následující sezóně vyrazíme. Myslím, že chlapi by z toto byli nadšený.

web: campfuego.cz

Honest Market

Nemůžeme samozřejmě zapomenout na produktu a poukázky z našeho eshopu Honest Market. To je jasná věc, máme tam oblíbené kuchařky, úžasná mýdla, soli do koupele. Zde je kupón na 12% slevu. Zadejte kód pgfoodies. Platí do Vánoc.

image

web: www.honestmarket.cz

Lístky na Listování

Moc doporučujeme koupit lístky na scénické čtení Listování. Naposledy jsme se byli podívat na zpracování komiksu Svatá Barbora, který zachytil příběh novinářky, jež má za úkol napsat článek o tzv. kuřimské, nikdy neobjasněné kauze, kterou před lety žila celá republika.

A v porovnání s představeními, které jsme teď v poslední době viděli v divadlech je to něco osvěžujícího a jiného.

web: www.listovani.cz

Audioknížky

Milujeme v autě poslouchat audioknížky, je to neskutečný relax. Rádi posloucháme skandinávské detektivky. U Gabči v rodině to poslouchají všichni, její taťka si neskutečně oblíbil Analfabetku.

Půjčení nejkrásnější dodávky od Share Happiness

Naši kamarádi Veru a Luky přestavěli dodávku na obytnou. Jak? To jednoduše musíte vidět. Jukněte k nim na web obrázky. Ještě jsme to sami nezkusili, ale máme tenhle hodně nevšední způsob cestování na seznamu věcí, které musíme zkusit. Připravili si i dárkové poukazy.

image

web: sharehappiness.cz

Květinové předplatné

Na květinové farmě kousek za Prahou pěstují druhy, na které se zapomnělo a nedostali se do květinářství. S květinovým předplatným si vyberete, kdy k vám kytice i s věnováním dorazí. Myslíme si, že s tímhle každý chlap doma zaboduje u babiček a maminek ( asi i milenek). Nám se nejvíce líbí Louky Květ nebo např. Kytky Od Potoka

web: loukykvet.cz

Předplatné Soffa Mag

Neznáme krásnější časopis. Každá stránka je malé umělecké dílo.

web: www.soffamag.cz

Domácí kokosová granola

Jedlé dárky máme rádi a domácí kokosová granola si o darování přímo říká. V rodině ji u nás dělají už všichni.

image

Recept na našem blogu

Keramika, textil a printy

Málem bych zapomněla na In August Company. Krásné nádobí, utěrky atd. Hltám každý jejich výrobek (byla jsem dokonce jejich první zákazník :-D ), mrkněte na jejich eshop – už jen zpracovaní jejich e/shopu je prostě nádhera.

image

P.S.: Na fotce je i domácí kokosová granola

web: inaugustcompa­ny.com

Kurz vaření a pečení

Nedávno jsme vyzkoušeli kurz pečení s Julkou (Maškrtnica) v Laboratoriu. Byl náročný a vážně boží. Vše se odehrávalo v luxusním prostoru, kde bylo o nás krásně postaráno. Pekli jsme chleby, pizzu, bagety atd. Úžasný zážitek.

image

web: laboratorio.la­collezione.cz

Musíme doporučit i Gurmet Academy, kde jsme absolvovali min 3 kurzy a byly skvělé.

web: gourmetacademy.cz

Diář

Přemýšleli jsme, že bychom udělali vlastní kalendář. Ale je tady velká konkurence. Diáře od holek A cup of style jsou totiž vymazlené a já jsem z něj nadšená. Mrkněte k nim na eshop.

TOP Kuchařky 2018

Tento rok jsme si spoustu nových kuchařek a zde je za nás topka :-)

Simply (Yotam Ottolenghi) – náš nejoblíbenější kuchař vydal kuchařku s jednoduššími recepty a je naprosto skvělá.

Cat and Cook – úžasná kuchařka od kamarádky blogerky Ivky Cat & Cook. Kuchařka obsahuje dokonale zpracované recepty a je vážně napsaná tak, že z ní dokáže uvařit každý. Je tam i česká klasika. Teď plánujeme zkusit “prasárničku” langoše :)

Gastrokoužek – kuchařka skvělých lidí, podle které velmi rádi vaříme a měli jsme možnost vyzkoušet od nich přímo uvařenou celou poslední kapitolu.

Bez buchet se nevdáš – vtipně zpracovaná kuchařka s jednoduchými i klasickými recepty. Na kuchařce pracovaly naše dvě kamarádky a jejich maminkyl Hned na titulku můžete napsat jméno obdarovaného a uvnitř se dají lepit fotky s výsledkem.

Líbil se ti článek? Pošli ho do světa ...

Okomentuj text

Moc rádi si přečteme, co si myslíš ty. Poděl se s námi a s ostatními o tvůj názor.

Napsat komentář

Okomentuj text

Tvůj e-mail nebude zobrazen

Foodblog roku

2019

Foodblog roku přeskočil rok 2018 a rovnou vyhlásil vítěze za rok 2019. Nemůžeme být šťastnější, vyhráli jsme v hlavní kategorii - Food blog roku 2019. Jupíí a moc vám všem děkujeme!
vítěz food blogu roku

2017

Umisťujeme se na 2.místě v kategorii Cestování, na 3.místě ve Food Stylingu, na 5.místě ve Fotografii a jsme čtvrtí v absolutním pořadí. Máme z toho obří radost.

2016

Vyhráli jsme v kategorii Food Styling 1. místo za Foodblog roku 2016. Máme z toho obří radost.
vítěz food blogu roku

Kdo jsme?

Já jsem Petr. Jídlo je pro mě chvíle, kdy přestáváme pracovat a užíváme si. Pokaždé se těším jakou novou kombinaci Gábi na talíř vymyslí.

Já jsem Gábina. Nakupování kuchařek je pro mě stejným potěšením jako nákup bot. Prohlížení fotek jídla mě ale uspokojí podstatně více než listování v módních časopisech.

A kdo jsi ty?

Napiš nám tvoje křestní jméno a e-mailovou adresu a my ti pošleme vždy upozornění na nový příspěvek, rady, tipy, recepty a spoustu dalšího.

Mrkni se

Buďme na blízku. Spoj se s námi na sociálních sítích.

Napiš co hledáš & stiskni 'Enter'